Mettertijd opvallen

Waar mogelijk willen we duurzame druktechnieken en promotiematerialen bevorderen. Een positieve impact voor de planeet heeft ook een positief effect op uw acties!

 

Verantwoordelijk en duurzaam

Vandaag de dag is de consumptietrend steeds meer (en daar zijn we blij om) gebaseerd op een verantwoord en duurzaam economisch model. Daarom werken we zo nauw mogelijk samen met partners die onze criteria op het gebied van kwaliteit, ethiek en milieu respecteren. We selecteren de objecten, het textiel en de merken waarmee we werken. Deze merken zijn geëtiketteerd en gecertificeerd.

Dat gezegd zijnde, weten we dat het moeilijk is om alles te vinden in ecologisch verantwoorde materialen.
Zelfs als de textiel- en objectoplossingen vergelijkbaar zijn, laten we onze klanten de keuze om de oplossingen te kiezen die het beste bij hen passen.

Zacht en comfortabel textiel, eigentijdse kleding met respect voor mensen en de planeet.

De textielindustrie heeft echte veranderingen ondergaan, zowel in de manier waarop textiel geproduceerd als gedragen wordt. De trend zet zich keer op keer voort. Het is meer dan een trend, het is zelfs een manier om zich te doen gelden en verantwoorde consumptiepatronen te bevorderen. We geven de voorkeur aan kwaliteit boven kwantiteit en we ontwikkelen promoties die ook een impact hebben in de tijd. We werken voornamelijk met een merk dat ons in staat stelt om u het beste te garanderen op het gebied van certificeringen en ecologische materialen. Onder de materialen die voor t-shirts, polo’s, overhemden, jassen, broeken, accessoires en tote bags worden voorgesteld: 100% organisch katoen, Tencel, Modal, linnen, gerecycleerd polyester, enz.

 

Biologisch katoen

Katoen dat volgens strenge milieunormen wordt geteeld, verbruikt veel minder water, gebruikt geen ggo’s, vereist vruchtwisseling en bevordert zo de biodiversiteit. Bovendien worden de boeren eerlijk betaald.
Een alternatief voor organisch katoen is gerecycled katoen. Het is milieuvriendelijker en helpt vooral om afval te beperken. De aanraking is iets minder zacht, maar de natuurlijke uitstraling geeft karakter aan de materialen.

 

Tencel / Beukenhout

Tencel® is een synthetisch materiaal dat wordt verkregen door de extractie van cellulose uit beukenhout dat op een milieuvriendelijke manier wordt geteeld. En het winningsproces vormt een gesloten circuit zonder afval. De verkregen vezels zijn zijdezacht wat Tencel zijn zachte, soepele en vloeiende touch geeft. Gemengd met katoen lijkt het minder satijnachtig, maar het blijft licht, vloeiend en aangenaam om te dragen.

 

Modal / Eucalyptushout

Modal wordt ook verkregen met behulp van een soortgelijk proces als Tencel, maar van eucalyptushout. Dit hout is zeer ecologisch en vereist zeer weinig middelen om te groeien. Modal is een alternatief voor Tencel. Het is eveneens vloeiend en zeer zacht. Het zijdeachtige aspect is minder uitgesproken op dit materiaal. Het wordt gemengd met organisch katoen om andere effecten van materiaal en het vallen van de stof te verkrijgen.

 

Linnen

Linnen is het meest ecologische materiaal. De plant heeft heel weinig water nodig om te groeien en voor de productie van de stof is heel weinig energie nodig. Het materiaal wordt nu algemeen gebruikt voor kleding, vooral dan voor zijn ademende kwaliteiten en zijn luxueuze uiterlijk.

 

Certificeringen in de hele toeleveringsketen

In de afgelopen jaren is het aanbod van duurzaam textiel – gerecycled of uit milieuvriendelijke productieprocessen – aanzienlijk toegenomen. Naast textiel zijn er ook textielverwerkingsprocessen die het gebruik van milieuvriendelijke inkten mogelijk maken. Maar meer nog, het doel is ook om na te denken over het gebruik van textiel zodat het duurzaam is en gedragen wordt. Denk aan een personalisatie die logisch is, en u draagt uw merkwaarden twee keer zo trots. Is dat niet mooi?
Hieronder vindt u de certificeringen verkregen door de merken waarmee wij werken.

Stanley / Stella is GOTS gecertifieerd.

We zijn GOTS gecertificeerd

Duurzame mode, ethische kleding, eerlijke productie hebben vele betekenissen. De Global Organic Textile Standard (GOTS) heeft een duidelijk omschreven reeks criteria en is transparant.

GOTS is de wereldwijd toonaangevende textielverwerkingsnorm voor biologische vezels, met inbegrip van ecologische en sociale criteria, ondersteund door een onafhankelijke certificering van de gehele textielketen. GOTS-gecertificeerde eindproducten kunnen vezelproducten, garens, stoffen, kleding, woningtextiel, matrassen, persoonlijke hygiëneproducten, alsook textiel dat met levensmiddelen in aanraking komt en nog veel meer omvatten.

Gerecycleerd, hergebruikt… niets gaat verloren!

In de afgelopen jaren hebben object- en textielmerken nieuwe materialen ontwikkeld die het resultaat zijn van recycling of ecologische processen. De diversiteit aan materialen wordt steeds verrassender. Tegenwoordig zijn er potloden gemaakt uit cd-doosjes, bankbiljetten of gerecycled denim. We recycleren ook plastic, banden en aluminium. Anderzijds kiezen we voor producten van natuurlijk hout, biologisch katoen of duurzame materialen zoals linnen.

 

Verbluffende en milieuvriendelijke materialen

Processen en materialen diversifiëren zich steeds meer om alle soorten dragers aan te bieden in gerecycleerde of hergebruikte materialen. Onder de verschillende materialen die te vinden zijn, zijn er natuurlijk PET, gerecycleerd plastic, gerecycleerd aluminium, gerecycleerd papier / karton en natuurlijk hout. Maar daar houdt het niet op. De mogelijkheden zijn zo groot dat het moeilijk zou zijn om een lijst van de deze te maken. Maar aarzel niet om te vragen zou u een specifiek materiaal wensen.

 

Natuurlijk hout

Wij bieden producten aan geproduceerd op basis van natuurlijk hout en gekweekt op een milieuvriendelijke manier. Op deze wijze bieden wij natuurlijke producten aan.

 

Gerecycleerd PET

In objecten zit veel plastic. Veel van onze selectie is gemaakt van gerecycleerd plastic.

 

Gerecycleerd papier en karton

Notebooks, notitieboekjes, post-it en andere papierproducten. De meest ecologische oplossing is gerecycleerd papier en karton.

 

Gerecycleerd aluminum

Aluminum is present in many goodies and promotional gifts. We choose for gerecycleerd aluminum solutions

Gelabelde toezeggingen.

De afgelopen jaren hebben we een gevarieerd aanbod ontwikkeld op basis van kwaliteitscriteria, vertrouwen, maar ook criteria van duurzame ontwikkeling. De objecten die uw merk uitdragen, wat uw promoties ook zijn, brengen deze waarden met zich mee!