Mettertijd opvallen

Waar mogelijk willen we duurzame druktechnieken en promotiematerialen bevorderen. Een positieve impact voor de planeet heeft ook een positief effect op uw acties!

Verantwoordelijk en duurzaam

Vandaag de dag is de consumptietrend steeds meer (en daar zijn we blij om) gebaseerd op een verantwoord en duurzaam economisch model. Daarom werken we zo nauw mogelijk samen met partners die onze criteria op het gebied van kwaliteit, ethiek en milieu respecteren. We selecteren de objecten, het textiel en de merken waarmee we werken. Deze merken zijn geëtiketteerd en gecertificeerd.

Dat gezegd zijnde, weten we dat het moeilijk is om alles te vinden in ecologisch verantwoorde materialen.
Zelfs als de textiel- en objectoplossingen vergelijkbaar zijn, laten we onze klanten de keuze om de oplossingen te kiezen die het beste bij hen passen.

Zacht en comfortabel voor ons om deze keer te dragen en (her)dragen!

De textielindustrie heeft echte veranderingen ondergaan, zowel in de manier waarop textiel geproduceerd als gedragen wordt. De trend zet zich keer op keer voort. Het is meer dan een trend, het is zelfs een manier om zich te doen gelden en verantwoorde consumptiepatronen te bevorderen. We geven de voorkeur aan kwaliteit boven kwantiteit en we ontwikkelen promoties die ook een impact hebben in de tijd. We werken voornamelijk met een merk dat ons in staat stelt om u het beste te garanderen op het gebied van certificeringen en ecologische materialen. Onder de materialen die voor t-shirts, polo’s, overhemden, jassen, broeken, accessoires en tote bags worden voorgesteld: 100% organisch katoen, Tencel, Modal, linnen, gerecycleerd polyester, enz.

Biologisch katoen

Katoen dat volgens strenge milieunormen wordt geteeld, verbruikt veel minder water, gebruikt geen ggo’s, vereist vruchtwisseling en bevordert zo de biodiversiteit. Bovendien worden de boeren eerlijk betaald.
Een alternatief voor organisch katoen is gerecycled katoen. Het is milieuvriendelijker en helpt vooral om afval te beperken. De aanraking is iets minder zacht, maar de natuurlijke uitstraling geeft karakter aan de materialen.

Tencel / Beukenhout

Tencel® is een synthetisch materiaal dat wordt verkregen door de extractie van cellulose uit beukenhout dat op een milieuvriendelijke manier wordt geteeld. En het winningsproces vormt een gesloten circuit zonder afval. De verkregen vezels zijn zijdezacht wat Tencel zijn zachte, soepele en vloeiende touch geeft. Gemengd met katoen lijkt het minder satijnachtig, maar het blijft licht, vloeiend en aangenaam om te dragen.

Modal / Eucalyptushout

Modal wordt ook verkregen met behulp van een soortgelijk proces als Tencel, maar van eucalyptushout. Dit hout is zeer ecologisch en vereist zeer weinig middelen om te groeien. Modal is een alternatief voor Tencel. Het is eveneens vloeiend en zeer zacht. Het zijdeachtige aspect is minder uitgesproken op dit materiaal. Het wordt gemengd met organisch katoen om andere effecten van materiaal en het vallen van de stof te verkrijgen.

Linnen

Linnen is het meest ecologische materiaal. De plant heeft heel weinig water nodig om te groeien en voor de productie van de stof is heel weinig energie nodig. Het materiaal wordt nu algemeen gebruikt voor kleding, vooral dan voor zijn ademende kwaliteiten en zijn luxueuze uiterlijk.

Certificeringen in de hele toeleveringsketen

In de afgelopen jaren is het aanbod van duurzaam textiel – gerecycled of uit milieuvriendelijke productieprocessen – aanzienlijk toegenomen. Naast textiel zijn er ook textielverwerkingsprocessen die het gebruik van milieuvriendelijke inkten mogelijk maken. Maar meer nog, het doel is ook om na te denken over het gebruik van textiel zodat het duurzaam is en gedragen wordt. Denk aan een personalisatie die logisch is, en u draagt uw merkwaarden twee keer zo trots. Is dat niet mooi?
Hieronder vindt u de certificeringen verkregen door de merken waarmee wij werken.

Stanley / Stella is GOTS gecertifieerd.

Gerecycled, hergebruikt… niets gaat verloren!

Ces dernières années, les marques d’objet et de textile ont développé des nouvelles matières issues du recyclage, ou de procédés écologiques. La diversité de matières en est de plus en plus étonnante. Aujourd’hui il existe des crayons fabriqués à partir de boîtiers de CD, à base de billets de banque ou de denim recyclés. On recycle également la plastique, les pneus, l’aluminium. D’un autre côté, on opte pour des produits en bois naturel, en coton bio ou en matières durables comme le lin.

Verbluffende en milieuvriendelijke materialen

De afgelopen jaren hebben object- en textielmerken nieuwe materialen ontwikkeld op basis van recycling of ecologische processen. De diversiteit van de materialen wordt steeds verrassender. Vandaag de dag zijn er potloden gemaakt van cd-hoezen, gerecyclede bankbiljetten of denim. We recyclen ook plastic, banden en aluminium. Anderzijds kiezen we voor producten van natuurlijk hout, biologisch katoen of duurzame materialen zoals vlas.

Natuurlijk hout

Wij bieden producten op basis van natuurlijk hout, gekweekt op een milieuvriendelijke manier. Op deze wijze bieden wij natuurlijke producten aan.

Gerecycleerd PET

In objecten zit veel plastic. Veel van onze selectie is gemaakt van gerecycled plastic.

Gerecycled papier en karton

Notebooks, notitieboekjes, post-it en andere papierproducten. De meest ecologische oplossing is gerecycled papier en karton.

Gerecycled aluminium

Aluminium is aanwezig in veel goodies en relatiegeschenken. We kiezen voor oplossingen met gerecycleerd aluminium.

Verbintenissen op het etiket.

De afgelopen jaren hebben we een gevarieerd aanbod ontwikkeld op basis van kwaliteitscriteria, vertrouwen, maar ook criteria van duurzame ontwikkeling. De objecten die uw merk uitdragen, wat uw promoties ook zijn, brengen deze waarden met zich mee!